söndag 1 november 2009

Söndagsångest och förskolefunderationer

Har suttit med Sofia och fyllt i några nödvändiga blanketter att ta med till förskolan Kompassen i morgon när det är första dagen på Savannahs inskolning. Jag är inte så nervös över att det skall gå dåligt på nått sätt, jag tror att Savannah kommer fixa det galant. Det är kanske mest osäkerhet och funderingarna över hur hela verksamheten fungerar och hur själva överlämningsproceduren kommer ske när inskolningsperioden är avklarad. Förhoppningsvis så är det duktiga pedagoger som jobbar på avdeningen Pegasus där Savannah ska gå. Det lilla vi hört om den avdelningen är faktiskt bra, så det känns bra så här dagen före. Får väl se om det är samma känsla i morgon när vi kommit hem ifrån förskolan.

Nu när Savannah vaknar från sin lunchvila så ska vi åka ner på stadsbiblioteket för att låna nya böcker. Savannah betar av böcker i ett hikeligt tempo. Försökte läsa ur fem olika böcker i går, men det var endast två som "dög" åt henne. Plockade jag upp en bok som hon inte ville jag skulle läsa...slängde hon upp lilla handen, stötte bort boken och kort men koncist förtydligade: "-Nä, inte!".
Det låter kanske fånigt, för hon älskar när man läser böcker för henne, men när hon blivit less på någon bok...då är det bara att slopa den och ta en ny. En bra bok håller i ca två veckor, i bästa fall...sen är det kört!


Därför är stadsbiblioteket vår bästa vän nu för tiden.

~ Adieu ~

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Blogglista.se Personligt Top Personligt bloggar BloggRegistret.se